Lapsen kanssa kalaan

Kalastus on valtavan hieno laji ja se on mukava oppia jo nuorena. Kalastaessa nuori on poissa pahateosta ja oppii todella arvokkaan ja historiallisen tavan saada ravintoa merestä. Lapset oppivat nopeasti ja on hyvä heti kalastus harrastuksen aluksi käydä läpi oikeat kalastustavat ja käyttäytyminen merellä sekä oikeanlaiset kalan käsittely tavat jotta kalastus on kaikille mukavaa ja jatkuu vielä pitkälle tulevaisuuteen.
Lasten kanssa kalastaessa mennään aina lapsien ehdoilla eli jos aika käy pitkäksi eikä kalaa heti ala tulemaan syödään vähän eväitä ja tutustutaan esimerkiksi veneen elektroniikka laitteisiin. Mikäs nuorille on sen kivampaa kun pelata ”kalastuspeliä” kaikuluotaimesta kun vieheen laskee veteen ja näkee sen kaikuluotaimen näytöltä ja näkee kun kala iskee siihen kiinni.
Sitten kun ei enää jaksa kalastaa suuntaamme takaisin rantaan.
-Lapseksi katsotaan 13-vuotias ja sitä nuoremmat.
-Retkelle sopii mukaan 1 aikuinen + max 2 lasta. ns Isä-Poika tai Äiti- Tytär retki.
-kesto max 4 tuntia
-kohdekaloina ahven, kuha ja Hauki
Matka tehdään huippu luokan kalastusveneellä oppaan johdolla. Matkaan sisältyy kalastusopastus, kalastusvälineet, paukkuliivit/pelastusliivit, sekä saaliin käsittely. Hinta ei sisällä kalastonhoitomaksua aikuiselta. Hintaan sisältyy pieni virvoitusjuoma ja pientä purtavaa. Jos haluaa muuta evästä voidaan haluttaessa ne sisällytettää matkan hintaan erillisen hinnaston mukaisesti.

Esimerkki aikataulu
• 9.00 Tapaaminen sovitussa rannassa, varusteiden vaihto, lähtö merelle, kalastuksen aloitus
• 10.30 Evästauko saaressa tai veneessä rauhallisella paikalla. Eväiden syönti luonnossa tekee ruuasta kuin ruuasta elämyksen.!
• 13.00 Paluu rantaan ja mahdollinen saaliin käsittely